tirsdag 19. januar 2016

Facebook og elevene

Bildet er hentet fra www.pexels.com

Kan elevene klare å skille ut irrelevant informasjon og støy hvis Facebook skal brukes i undervisningen? Jeg tror det vil være vanskelig for dem å la være å svare på chatmeldinger, sjekke nye innlegg og se på nye bilder. Som informasjonskanal mener jeg derimot Facebook egner seg godt. Men hvis lærerne bruker Facebook som faglig informasjonskanal i stedet for læringsplattformen, vil ikke det undergrave læringsplattformen? En kan risikere at noen elever lar være å sjekke læringsplattformen hvis de regner med at alt kommer på Facebook uansett. Hvis læreren velger på bruke Facebook i undervisningssammenheng eller som informasjonskanal må det være veldig klart for elevene på forhånd hvilke kjøreregler som gjelder. 

3 kommentarer:

 1. Det er jo veldig ulik praksis fra skole til skole i hvilken grad de vil bruke Facebook. Jeg vet om en i Bergen hvor bare rektor får gjøre oppdateringer på skolens side (og gjør det nesten aldri!), og nekter skolebiblioteket å opprette sin egen. Og så er det en annen hvor de satser hardt på Facebook som informasjonskanal. Det kunne være interessant å høre hva slags erfaringer de har gjort på de forskjellige skolene.
  Som hjelp i undervisningen tror jeg som deg, en fin informasjonskanal, men også distraherende, om ikke læreren har strenge kjøreregler.

  SvarSlett
 2. Her på skolen jobber vi nå med å opprette FB-side hvor min kollega har ansvar for fremdriften i arbeidet. FB-siden skal på mange måter være skolens ansikt utad for potensielle søkere og foreldrene deres, en moderne informasjonskanal. Hvordan formidlingen av stoff til siden skal organiseres, er enda ikke ferdig. Vi ønsker å vise det som skjer ved skolen som feks turer, prosjekter som elevene er med på osv. Alt som kan gi ungdommer lyst til å søke vår skole. Ei gruppe av ansatte skal ha oppsyn med innleggene og redigere. Usikkert om alle kan oppdatere på siden, elever får ikke anledning til det. Vi får bare vente og se hva som bestemmes om driften, det er meningen at FB skal være oppe å gå til skolestart. Hos oss er det mange lærere som har egen FBside for sine klasser og jeg vet at mye info går ut her i stedet for å bruke læringsplattformen.

  SvarSlett
 3. Her på skolen jobber vi nå med å opprette FB-side hvor min kollega har ansvar for fremdriften i arbeidet. FB-siden skal på mange måter være skolens ansikt utad for potensielle søkere og foreldrene deres, en moderne informasjonskanal. Hvordan formidlingen av stoff til siden skal organiseres, er enda ikke ferdig. Vi ønsker å vise det som skjer ved skolen som feks turer, prosjekter som elevene er med på osv. Alt som kan gi ungdommer lyst til å søke vår skole. Ei gruppe av ansatte skal ha oppsyn med innleggene og redigere. Usikkert om alle kan oppdatere på siden, elever får ikke anledning til det. Vi får bare vente og se hva som bestemmes om driften, det er meningen at FB skal være oppe å gå til skolestart. Hos oss er det mange lærere som har egen FBside for sine klasser og jeg vet at mye info går ut her i stedet for å bruke læringsplattformen.

  SvarSlett